Europa ser til klarspråksarbeidet vårt

Vi har fått europeisk oppmerksomhet rundt arbeidet med å skrive om flere av brevene våre i klarspråk. «Assosiation of European Vehicle and Driver Registration Authorities» (EReg) vil nå vite hva vi har oppnådd.

Etter at vi undersøkte hvilken effekt de nye brevene hadde både hos brukerne våre og hos våre egne ansatte, fant vi ut at våre ansatte på trafikkstasjonene merket større pågang av folk som ville ha vognkortet kjapt. I det nye brevet sto det helt tydelig at dersom du kjørte rundt uten vognkort, kjørte du ulovlig. I det gamle brevet kom ikke det like godt fram.

EReg er spesielt interesserte i at vi ved å forbedre brevene har fått mange flere til å ordne opp for seg, som for eksempel å skaffe seg forsikring eller betale omregistreringsavgiften. Tidligere hendte det nok at folk kjørte rundt uten at omregistreringen var gått i orden, fordi de ikke visste det var ulovlig.

Undersøkelsene våre viser også at flere får svar, det er lettere å finne relevant informasjon, og ordvalgene er til tider bedre. I tillegg vet vi at mange ansatte som møter brukerne våre til daglig er fornøyde og stolte over de nye brevene, det er veldig bra! Vi synes også det er positivt at folk bruker kortere tid på å lese brevet, det er god service fra vår side.

Europa lærer av Norge

EReg skal bruke funnene i sin rapport. Et av målene med EReg er at landene skal dele kunnskap og lære av hverandre, og sammen foreslå eventuelle endringer ovenfor EU, så nå er muligheten der for at andre land i Vegvesenfamilien også tar tak i sine tekster og gir de et klarere språk.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s